WOKenergie

De energietransitie is noodzakelijk en dringend. De burger / verbruiker zelf speelt hierin een belangrijke rol, aangezien het energieverbruik van onze woningen en verplaatsingen verantwoordelijk is voor een groot deel aan CO² emissie. Bovendien kunnen we als burger een actieve rol spelen in de productie van lokale hernieuwbare energie, een burgerenergie, geholpen door energie-coöperatieven.

WOKenergie is een VZW, opgericht eind 2020, die een actieve rol zal spelen in de energietransitie in de gemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem. WOKenergie stimuleert burgerparticipatie, in vorm van investering of deelname, in projecten die het energiegebruik reduceren en lokaal hernieuwbare energie produceren.

WOKenergie verzorgt daarom infomomenten, sensibiliserings- en wervingsacties voor de participatie van burgers, lokale besturen en lokale economische spelers in deze projecten. WOKenergie ontstond uit de groep energie van Wok in Transitie (wokintransitie.be) en is ook het resultaat van een initiatief van het Vlaamse gewest en de provincie Vlaams Brabant via het coachingstraject LICHT.

WOKenergie is de lokale antenne voor de bestaande energiecoöperatieven, zoals bijvoorbeeld DRUIFKRACHT (druifkracht.be), die al projecten lopende heeft in Kraainem (Gemeentehuis, gemeentelijke loods en sporthal).

Contactgegevens

e-mail
e-mail
website
website

Voorzitter

e-mail
e-mail

categorie