Cambio autodelen van start in Kraainem!

Gepubliceerd op ma 13 mei 2024
Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht auto’s klaarstaan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven) op het Vredeplein in Kraainem.

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van een wagen kunnen in Kraainem een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.  Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie...) hoeft men zich dus niets aan te trekken, want cambio zorgt voor alles. 

Kortom: ideaal voor wie weinig met de auto rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Wie in Kraainem wil autodelen, kan terecht op het Vredeplein. Er wordt gestart met twee elektrische deelwagens, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De gemeente ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambiowagen vervangt minstens acht tot dertien particuliere wagens in de buurt) en draagt een steentje bij tot een verminderde milieubelasting. 

Inwoners uit Kraainem krijgen een korting van 35 euro met de kortingscode kraainemdeelt24 als je je inschrijft bij Cambio Vlaanderen.  De korting is geldig tot half juni 2024.

Op maandag 3 juni organiseren we samen met Cambio een infomoment over autodelen. Iedereen is welkom om 19.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis maar je moet je wel vooraf inschrijven via www.cambio.be/nl-vla/kraainem.  

Openingsuren en contact:

Team mobiliteit

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 60
e-mail
mobiliteit@kraainem.be

Lees meer artikels over