Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Gesprekken & infomarkt fietsverbinding langs tram 39

Gepubliceerd op wo 03 april 2024
Op 29 april organiseert De Werkvennootschap een algemene infovergadering en individuele gesprekken met aangrenzende eigenaars.

Infovergadering

Op 29 april 2024 van 16 uur tot 20 uur organiseert De Werkvennootschap een algemene infovergadering en individuele gesprekken met aangrenzende eigenaars in het buurtcentrum Forum, Ter Meerenlaan 1, 1970 Wezembeek-Oppem.

Vlot fietsen van Wezembeek-Oppem naar Brussel

Tussen Wezembeek-Oppem en Brussel onderzoekt De Werkvennootschap de aanleg van een fietsweg. De fietsweg verbindt Brussel met Wezembeek-Oppem. Het twee kilometer lange voorkeurstraject loopt langs tramlijn 39 en doorkruist zo Sint-Pieters-Woluwe, Kraainem en Wezembeek-Oppem. Verder maakt de fietsweg een aansluiting met de F29  in Tervuren en kruist het ten oosten van de Ring met het Ringfietspad. Ook geeft het traject aansluiting op het uitgebreide fietsparcours van de Groene Wandeling rond het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  • Projectstatus: studie
  • Start van de werken: 2025
  • Einde werken: 2026

Betere fietsinfrastructuur rondom de Ring

De aanleg van de fietsweg tussen Wezembeek-Oppem en Brussel kadert in een ruimere ambitie van Werken aan de Ring om volop in te zetten op meer en betere fietsinfrastructuur. De Werkvennootschap bouwt veilige fietspaden en comfortabele fietsbruggen en -tunnels. Zo fietst u sneller en vlotter langs en over de Ring. Zo bieden ze weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en verminderen ze stap voor stap het aantal auto’s op de Ring. 

Openingsuren en contact:

Team mobiliteit

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 60
e-mail
mobiliteit@kraainem.be