Met deze sessies willen we je op weg helpen om van jouw tuin een groenere, duurzamere en meer klimaatbewuste tuin te maken. Zo is je tuin ook klimaatrobuuster en beter bestand tegen extreem weer. De vorige sessies i.s.m. De Tuincoach waren zeer succesvol. Schrijf je dus tijdig in!
Wat en wanneer?
Alle infosessies starten om 20 uur. Ze duren telkens 1,5 uur.
- Donderdag 7 maart - Water in de tuin
Een overzicht van kleine en minder kleine ingrepen om water in je tuin te houden
Te droge en te natte periodes komen de laatste jaren meer en meer voor. Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor jouw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Tuincoach Wim Azijn toont allerhande technieken over hoe je water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken. Hij vertelt ook meer over de functies die water in je tuin kan vervullen om je tuin om te vormen tot een spons die water opslaat voor droge tijden en je woning en de omgeving beschermt tegen overdadige regenval.
- Dinsdag 12 maart - Kleine ontharding, groenere omgeving
Maak gevels, koertjes, terrassen en opritten groener met kleine ingrepen
Laat je niet afschrikken bij het woord ontharden. Met kleine ingrepen kan je er al voor zorgen dat jouw omgeving groener en koeler wordt en dat water opnieuw in de bodem kan dringen. In het nieuwe groen kunnen dieren bovendien voedsel en schuilplekken vinden wat meer kansen geeft aan de natuur. Van de verwijdering van één tegel tot gehele ontharding, van een klimplant tot een minituin. In deze webinar toont tuincoach Wim de voordelen van onthardingen met heel wat voorbeelden van ingrepen op ieders maat. Hij overloopt ook een plan van aanpak met aandachtspunten en vele praktische tips.
- Donderdag 14 maart - Afval in de tuin: hergebruiken of juist verwijderen
Wanneer afval geen afval is maar nuttig of decoratief hergebruikt kan worden
Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bijvoorbeeld een tuinberging sloopt? Welke restmaterialen kan je hergebruiken en hoe dan? In deze sessie geeft tuincoach Wim suggesties over hoe je snoeihout, sloophout, steenpuin … kan hergebruiken en een nieuwe nuttige of zelfs decoratieve functie kan geven in je tuin. Hij vertelt ook waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt en met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.
Praktisch
Alle sessies vinden plaats via Zoom. Het enige dat je nodig hebt, is een computer of tablet met camerafunctie en een stabiele internetverbinding.
Hoe inschrijven?
Deelnemen is gratis maar als je inschrijft, rekenen we erop dat je deelneemt.
Schrijf je hier in met vermelding van de sessie(s) die je wil volgen.
Je krijgt een bevestigingsmail na je inschrijving. De Zoom-link ontvang je vlak voor de aanvang van de sessie.
Nog vragen?
hilde.goldenberg@interza.be
*De Tuincoach is een samenwerking tussen het provinciaal project 'Leve de tuin' en de afvalintercommunales Ecowerf, Incovo, Interza, Interrand en Intradura.