Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Fons: schooltoeslag

Gepubliceerd op wo 13 september 2023
Met de start van het nieuwe schooljaar willen we je graag op de hoogte brengen van alle kanalen die FONS (Vlaamse uitbetaler Groeipakket) ter beschikking stelt om informatie te delen over de schooltoeslag.

Ook dit jaar is er een speciale schooltoeslaglijn van FONS. Je kan FONS bellen via het algemeen nummer 078 79 00 07 en het cijfer 80 in te drukken. Zo kom je op aparte lijn waar je vragen over de schooltoeslag kan stellen.

Een FONS - gezin kan zelf de voortgang van het nieuwe onderzoek 2023 -2024 volgen op het portaal MijnFONS en ziet daar ook de uitbetaalde bedragen en een overzicht van de brieven. Het gezin meldt aan met itsme, eID, een beveiligingscode of een federaal token.

Klik op de fotolink om de startpagina te openen. Bij de rubriek schooltoeslag van het kind zijn er 6 selectievakjes die de voorwaarden voor het recht op schooltoeslag voorstellen. Wanneer deze alle 6 groen gekleurd zijn, zal een schooltoeslag toegekend worden. Een betaling volgt dan snel.

Voor algemene vragen over de schooltoeslag kan je terecht op het nummer 078 79 00 07 of op regiowerking@fons.be. Maar ook onze nieuwe chatbot Fonske staat voor je klaar!

Je vindt de chatbot Fonske op onze website onder:

Fonske zal je zo goed mogelijk begeleiden en hij verwijst je door als je toch nog een consulent wil spreken.

Elke eerste woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur organiseren we een zitdag in het Huis van het Kind Kraainem. Kom gerust langs met je vragen! Tijdens de zitdag kijkt onze medewerker het Groeipakketdossier in.

Heb je nog vragen? Contacteer ons op 02 897 11 40 of via regiowerking@fons.be. We helpen je graag verder!