Fietsen op de Baron d’Huartlaan

Gepubliceerd op do 10 november 2022
Tijdens de werken aan de Baron d’Huartlaan werd een fietssuggestiestrook aangebracht. Lees in dit artikel meer over de verschillen tussen een fietspad en een fietssuggestiestrook.

Een fietssuggestiestrook duidt de positie van de fietser aan op de rijbaan. Deze stroken hebben een andere kleur (oker) dan de rest van de rijbaan. Dit is geen fietspad, er zijn immers geen twee evenwijdige onderbroken strepen of verkeersborden die een fietspad aangeven. Zo'n strook is niets anders dan een geverfde strook op de rijbaan waarop je ook met een auto mag rijden, stilstaan of parkeren.

Een fietssuggestiestrook maakt vooral duidelijk dat er fietsers kunnen, maar niet moeten, rijden. Op deze manier worden automobilisten attent gemaakt op de mogelijke aanwezigheid van fietsers. Bovendien wordt de rijbaan visueel smaller gemaakt opdat chauffeurs hun snelheid zouden aanpassen. Fietsers hebben echter geen specifieke rechten op een fietssuggestiestrook aangezien dit niet is opgenomen in het verkeersreglement.

Openingsuren en contact

Team mobiliteit

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 60
e-mail
mobiliteit@kraainem.be

Lees ook

Lees meer artikels over