Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Gezocht: gemachtigd opzichter

Gepubliceerd op ma 01 augustus 2022
Ben je minstens 18 jaar en wil je bijdragen aan meer veiligheid in het verkeer? Word gemachtigd opzichter!

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom, iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoreti­sche en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveilig­heid in de buurt van de school. Een gemachtigd op­zichter is een onmisbare schakel in het verkeersvei­ligheidsbeleid van de gemeente. Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter. Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwer­king met de lokale politie.

Een overzicht van alle opleidingen op de verschillende locaties, vind je hier: www.vlaamsbrabant.be/nl/onderwijs-en-vorming/gemachtigde-opzichters

Openingsuren en contact

Team mobiliteit

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 60
e-mail
mobiliteit@kraainem.be