Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Infolijn Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Gepubliceerd op vr 01 april 2022
Sinds 21 maart heeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar infolijn uitgebreid met de steun van de Vlaamse regering.

De infolijn van Vluchtelingenwerk beantwoordt vragen van burgers, sociale diensten, advocaten, vrijwilligersorganisaties, ... die vluchtelingen en asielzoekers ondersteunen en die vragen hebben over verblijf, opvang, huisvesting, onderwijs etc. Vandaag zitten velen met vragen over en van Oekraïense vluchtelingen: wat betekent tijdelijke bescherming? Wat zijn de verblijfsmogelijkheden? Kan ik gezinsleden laten overkomen? Hoe geraak ik op de arbeidsmarkt? Aan een woning? Waar kunnen we terecht voor psychologische steun? Waar vind ik een tolk? ...

Sinds 21 maart heeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar Infolijn uitgebreid, met de steun van de Vlaamse regering. Dit laat hen toe om in deze crisis specifiek te focussen op de problemen van Oekraïese vluchtelingen. Zij worden zelf direct geholpen in hun eigen taal. Voor psychologische ondersteuning in het Oekraïens schakelt men door naar Solentra vzw, voor vragen rond huisvesting naar ORBIT vzw. Met beide is er een samenwerkingsovereenkomst in het kader van de huidige crisis.

Hoe werkt het?

Contacteer de infolijn (elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30):

In het Engels en Nederlands: 02 225 44 11
In het Oekraïens: 02 225 44 21

Je krijgt een afspraak met een van onze hulpverleners voor psychologische ondersteuning. Het gesprek verloopt in het Oekraïens (via een Oekraïense hulpverlener of via een tolk).

Lees meer artikels over