Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Stichting Prins Laurent schiet deze huisdieren te hulp

Gepubliceerd op do 24 maart 2022
'De mens helpen via zijn dier', dat is de missie van de Stichting Prins Laurent. Nogmaals wordt deze slogan omgezet in actie tijdens een crisissituatie.

Iedereen weet het: door de oorlog in Oekraïne verkeren deze mensen in een staat van opperste nood, alsook hun huisdieren, hoewel men hier minder bij stilstaat. Nochtans zie je de beelden van mensen op de vlucht samen met hun huisdieren vaak verschijnen. Als deze mensen in België toekomen, wil de Stichting Prins Laurent hen graag helpen.

Gratis aangeboden

In de 6 dispensaria van de Stichting (Brussel, Charleroi, Gent, Hasselt, Hornu, Luik) worden nu al huisdieren verzorgd van mensen in een precaire situatie. Maar vanaf maandag 7 maart 2022 worden ze ook toegankelijk voor de huisdieren van Oekraïeners die de oorlog zijn ontvlucht. De curatieve diergeneeskundige zorgen worden hun volledig gratis aangeboden.

Naast deze verzorging, zal hun ook allerlei artikels gratis worden aangeboden voor hun huisdieren zoals manden, kattenbakvulling en dierenvoeding.

Samenwerking

Volgens de Europese regelgeving moeten alle honden en katten die de EU binnenkomen, worden getest op rabiës (titerbepaling van de antistoffen tegen rabiës). Deze verplichting geldt dus ook voor dieren uit Oekraïne. Dankzij de samenwerking tussen de Stichting Prins Laurent en Sciensano zal deze analyse uitzonderlijk gratis zijn voor de huisdieren die in de dispensaria van de Stichting worden aangeboden in het kader van deze hulpactie.

De stichting staat rechtstreeks in contact met het Nationaal Crisiscentrum, waar vluchtelingen die in ons land toekomen zich als eerste aanmelden voor hulp en opvang, alsook met het Rode Kruis, die de noodopvang organiseert. Zo vinden mensen met huisdieren makkelijker de weg naar hun dispensaria en krijgen ook zij de nodige aandacht na een lange en vaak stressvolle reis. Ze willen evenzeer de opvanggezinnen bereiken die vluchtelingen met huisdieren hebben verwelkomd. Ken jij zo’n opvanggezin? Aarzel dan niet om hen hierover te informeren!

De Stichting Prins Laurent hoopt hiermee de talrijke mensen te helpen die momenteel bijzonder moeilijke tijden beleven.

Voor meer informatie, contacteer rechtstreeks een van onze dispensaria.

Wil je deze hulpactie steunen?

Je kan een gift doen op het rekeningnummer BE03 3101 4773 0884 met de mededeling 'Oekraïne' of rechtstreeks via onze webpagina Giften. Elke gift vanaf € 40 is fiscaal aftrekbaar!

Lees ook

Lees meer artikels over