Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nieuwsbericht vaccinatie - 12 november

Gepubliceerd op do 18 november 2021
Nieuwe vaccinatiecentra in Tervuren en Zaventem nodigden al meer dan 11.000 65-plussers uit voor bijkomende prik.

Zoals eerder werd aangekondigd opent de eerstelijnszone Druivenstreek vanaf 15 november twee nieuwe vaccinatiecentra In Tervuren en Zaventem.  In eerste instantie zullen volledig gevaccineerde mensen tussen de 65 en 85 jaar alsook zorgverstrekkers uitgenodigd worden voor een bijkomende prik. Ondertussen zijn al 4.656 uitnodigingen vertrokken voor de inwoners van Tervuren, Hoeilaart en Overijse en 6.725 uitnodigingen voor de burgers van Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem. Zij houden best hun brievenbus en e-mail in het oog. Vaccinatie kan uiteraard alleen na uitnodiging. Gelieve deze uitnodiging ook te bevestigen zodat uw vaccin met zekerheid gereserveerd is.

Het nieuwe vaccinatiecentrum in Zaventem komt in de Groenstraat 21AB. Het vaccinatiecentrum van Tervuren wordt ingericht in het voormalige gebouw van FOD Financiën in de Museumlaan 5. Beide centra zijn gemakkelijk bereikbaar met de bus, met de fiets of met de wagen. In de buurt van de vaccinatiecentra is er een ruime parking voor wagens voorbehouden voor de bezoekers. Het vaccinatiecentrum in Tervuren verwelkomt ook de inwoners van Hoeilaart en Overijse. In Zaventem zijn ook de inwoners van Kraainem en Wezembeek-Oppem welkom.

Mensen die een basisvaccinatie kregen met het AstraZeneca of het Johnson & Johnson-vaccin zullen ten vroegste 4 maanden na hun laatste prik uitgenodigd worden. Mensen die twee Pfizer vaccins kregen zullen na 6 maanden na hun laatste prik uitgenodigd worden. Soms kan het interval tussen de laatste prik en de uitnodiging wat groter zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid binnen het vaccinatiecentrum.

De meeste mensen die uitgenodigd werden komen ook in aanmerking voor een griepvaccin. Het griepvaccin zal echter niet beschikbaar zijn binnen de vaccinatiecentra. Het heeft ook geen zin om het griepvaccin mee te brengen naar het vaccinatiecentrum want het zal daar niet toegediend worden.

Mensen die nog niet gevaccineerd werden en zich alsnog bedenken, kunnen nog steeds contact opnemen met de infolijn (02/713.87.10 voor Tervuren en 02/713.87.15 voor Zaventem). Zij zullen dan gevaccineerd worden met het Pfizer vaccin.

Vragen?

Vaccinatiecentrum Druivenstreek Tervuren

Infolijn 02 713 87 10

www.vaccintervuren.be

Vaccinatiecentrum Zaventem

Infolijn 02 713 87 15

www.vaccinzaventem.be