Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nieuwsbericht vaccinatie - 28 oktober

Gepubliceerd op do 28 oktober 2021
Eerstelijnszone Druivenstreek opent half november twee nieuwe vaccinatiecentra.

Nu de vaccinatiecentra Markthal (Overijse) en De Maalderij (Zaventem) gesloten zijn en het Agentschap Zorg en Gezondheid alle 65-plussers én zorgverleners uitnodigt voor een boostervaccinatie, opent de eerstelijnszone Druivenstreek twee vaccinatiecentra op een nieuwe locatie.  Het nieuwe vaccinatiecentrum voor Hoeilaart, Overijse en Tervuren komt op de voormalige site van het testcentrum in Tervuren. Het nieuwe vaccinatiecentrum voor Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem komt op de Groenstraat in het hart van Zaventem en het handelscentrum aan de Vilvoordelaan. We doen er alles aan om de centra te openen op 15 november.

Na de melding van de hogere overheid dat er na 15 oktober toch nog vaccinatiecentra zouden nodig zijn voor de derde prik, gingen we binnen de eerstelijnszone Druivenstreek op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Die vonden we in Tervuren en Zaventem. Het vaccinatiecentrum voor de gemeenten Overijse, Hoeilaart en Tervuren wordt ingericht in het voormalige gebouw van FOD Financiën, Museumlaan 5 in Tervuren. Wie in Zaventem, Kraainem of Wezembeek-Oppem woont, kan vanaf half november naar de Groenstraat 21 AB in Zaventem. Een deel van de parking op de Groenstraat zal worden voorbehouden voor wie met de wagen komt. Je geraakt in beide centra gemakkelijk met de bus, met de fiets of met de wagen.

We werken heel hard achter de schermen aan de opbouw van onze nieuwe centra. Tot 15 november is het daarom niet mogelijk om je te laten vaccineren in onze vaccinatiecentra.

Vanaf 15 november komen zowel 65-plussers als zorgverleners met een volledige basisvaccinatie aan bod. Ze krijgen een boostervaccin minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. De eerste uitnodigingen vertrekken binnenkort, eerst digitaal en daarna op papier. We werken enkel op afspraak.


Vragen?

Vaccinatiecentrum Druivenstreek Tervuren
Infolijn 02 713 87 10
www.vaccintervuren.be

Vaccinatiecentrum Zaventem
Infolijn 02 713 87 15
www.vaccinzaventem.be