Nieuwsbericht vaccinatie - 29 september

Gepubliceerd op vr 01 oktober 2021
Waar word ik gevaccineerd na 15 oktober?

We merken veel ongerustheid over het krijgen van een vaccin na de eerder aangekondigde sluiting van de vaccinatiecentra. Toch kunnen we jou geruststellen.

  • In onze Eerstelijnszone bekijken we eerstdaags de mogelijkheden om onze vaccinatiecentra open te houden.
  • Al wie nu pas langskomt voor een eerste prik laat zijn contactgegevens achter bij de centrumverantwoordelijke van het vaccinatiecentrum en zal door hen persoonlijk gecontacteerd worden met informatie over de locatie van de volgende prik.
  • Alle 85+- ers werden intussen ook uitgenodigd voor hun extra prik. Ook zij krijgen deze prik nog in het huidige vaccinatiecentrum.

Boostervaccinatie voor alle mensen van 65 jaar en ouder

Deze week raakte ook bekend dat de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid beslist heeft om alle personen van 65 jaar en ouder de komende maanden uit te nodigen voor een boostervaccinatie.  Deze vaccinatie zal plaatsvinden minstens 4 maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca vaccin of de enige dosis  van het Johnson & Johnson-vaccin en minstens 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin. De boostervaccinatie zal altijd gebeuren met een mRNA-vaccin.

In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder zo voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik.

Meer informatie: https://www.laatjevaccineren.be/booster-met-mrna-vaccin-voor-alle-mensen-van-65-jaar-en-ouder

Geldigheid COVID-certificaat na extra dosis

Het nieuwe Covid-certificaat dat je ontvangt na je extra dosis is pas geldig 14 dagen na de extra prik en zal een nieuwe (langere) geldigheidsdatum hebben dan het vorige.

Wanneer je binnen de 14 dagen na je extra prik deelneemt aan activiteiten met Covid Safe Ticket dien je je Covid-certificaat van je vorige dosis te laten scannen om geen rood scherm te krijgen. Uiteraard ben je nog steeds Covid Safe met je vorige dosis.

Het  derde certificaat draagt ook het nummer ‘2/2’, net zoals een certificaat van volledige vaccinatie na twee prikken. Mensen die je vaccinatiecertificaat checken, zien zo niet dat je een extra prik kreeg (en dus risicopatiënt bent). Kijk dus goed naar de datum bij het certificaat om te weten welk je derde, meest recente vaccinatiecertificaat is.

Meer info: https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen#certificaten