Nieuwsbericht vaccinatie - 2 september

Gepubliceerd op do 02 september 2021
Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Druivenstreek

Sluiting vaccinatiecentra midden oktober

De vaccinatiecampagne in de vaccinatiecentra gaat zijn laatste weken in. De Vlaamse vaccinatiecentra hebben een fantastische prestatie neergezet: op 6 maanden kreeg meer dan 90% van de volwassen bevolking een eerste prik, wat uniek is in de wereld. Ook voor de tweede prik zien we het percentage dagelijks stijgen. Een volledig vaccinatieschema is de beste garantie voor een zo optimaal mogelijke bescherming. Daarom gaan we ook voor de tweede prik voor een vaccinatiegraad van meer dan 90%!

Bij aanvang van de campagne had niemand kunnen dromen van zulk prachtig resultaat. We hebben dit te danken aan de doorgedreven inzet van  vrijwilligers, medewerkers, zorgaanbieders, lokale besturen en zorgraden die dit mogelijk hebben gemaakt.   

Grijp NU die tweede kans en maak een afspraak!

Wie nog niet gevaccineerd is en niet expliciet geweigerd heeft, kan nu nog een nieuwe afspraak maken. Doe dit zo snel mogelijk, onze vaccinatiecentra sluiten definitief op 15 oktober.

Check de vaccinatieplanning van het vaccinatiecentrum van jouw woonplaats:

Inwoners van Overijse, Hoeilaart, Tervuren op https://www.vaccinmarkthal.be/vaccinatieplanning

Inwoners van Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem op https://www.vaccindemaalderij.be/vaccinatieplanning

De vaccinatiecodes die op jouw eerdere officiële uitnodiging staan, werden gereactiveerd. Hiermee kan je online een afspraak inboeken https://covidvaccin.doclr.be

Heb je die uitnodiging niet meer in je bezit? Je vindt de code ook op “Mijn Burgerprofiel” of via “MyHealthViewer”.

Heb je initieel geweigerd? Neem dan contact op met de infolijn van je vaccinatiecentrum. Zij kunnen een afspraak voor jou inboeken.

Infolijn Markthal: 02 713 87 10

Infolijn De Maalderij:  02 713 87 15

Eerste prik gekregen, tweede prik gemist?

De vaccinatiecentra geven iedereen die zijn tweede prik heeft gemist een laatste kans om zich alsnog te laten vaccineren. Een volledig afgewerkt vaccinatieschema biedt op dit moment de beste garantie op een zo laag mogelijk risico op een ernstige COVID-19-besmetting. Hiervoor neem je best contact op met het callcenter.

Oproep aan onze jongeren

Deze zomer konden ook jongeren zich “eindelijk” laten vaccineren. Velen grepen die kans en zijn intussen zelfs volledig gevaccineerd! Toch blijft de vaccinatiegraad in deze doelgroep te laag in onze regio om de circulatie van het virus af te remmen. Dit kan al snel nare gevolgen hebben.

Er zijn tal van redenen (vakantie, herexamens, …) waarom  jongeren zich nog niet konden laten vaccineren.

We doen daarom alsnog een warme oproep om de stap NU te zetten! Volg de procedure zoals hierboven omschreven of neem contact op met de infolijn van het vaccinatiecentrum van jouw woonplaats.

Stopzetting QVAX-lijst

Tot eind augustus kon men zijn/haar vaccinatiecode nog reactiveren via QVAX. Dit is niet meer mogelijk en de QVAX-lijst wordt definitief afgesloten op 12 september. Het heeft geen zin meer om zich op die lijst te registreren.

Exit-strategie

Het verhaal eindigt niet in oktober wanneer de vaccinatiecentra sluiten. Vaccineren blijft één van de meest cruciale bouwstenen op onze weg naar de vrijheid. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de exit-strategie om te bepalen hoe, waar en wie er nog gevaccineerd moet worden. Wij verwachten eerstdaags meer nieuws van de Vlaamse overheid.