Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Wandel en ontdek ‘De gezondste wandeling’!

Gepubliceerd op ma 30 augustus 2021

Elke dag minstens een half uurtje stappen, daar kan geen medicijn tegenop. Wandelen is een simpele manier om je gezondheid, humeur en geest een positieve boost te geven. En toch kan het nog beter!

Vanaf 1 september kan je in onze gemeente ‘De gezondste wandeling!’ ontdekken en uittesten; een interactieve wandeling met 7 haltes. Bij elke halte vind je een QR-code met tips, informatie, geluids- of videofragmenten over een preventief gezondheidsthema. Het komende jaar word je zo op een prettige, gezonde manier geïnformeerd over beweging! Hoe integreer je beweging in je dagelijkse leven? Waarom is beweging zo belangrijk? Hoeveel beweging is genoeg? Enzovoort. Wandel en ontdek de antwoorden. Ook vind je op een aantal haltes makkelijke beweegoefeningen die je ter plekke kan doen. Zo wordt je wandeling nóg gezonder!

De wandeling van ongeveer 5,9 km start aan het infobord op het Vredeplein en is aangeduid met gele pijlen. Op het infobord aan het gemeentehuis staat de volledige wandeling uitgestippeld.

Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met Logo Zenneland vzw. Wens je zelf ook op een originele manier te werken rond preventieve gezondheid in jouw bedrijf, organisatie, netwerk of vereniging? Contacteer Logo Zenneland vzw op info@logozenneland.be of via 02 582 75 91.

De QR-codes bevinden zich hier:

  1. Infobord Vredeplein
  2. Arthur Dezangrélaan, naast digitaal bord
  3. Park Jourdain t.v.h. de Oude Pastorie
  4. Molenstraat t.v.h. de kapel
  5. Oudstrijderslaan aan de vijver
  6. Hoek Kapelleplaats/St-Antoniuslaan
  7. Hoek Hebronlaan/Koningin Astridlaan