Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nieuwsbericht vaccinatie - 4 mei

Gepubliceerd op di 04 mei 2021
Nieuwsbericht van de Eerstelijnszone Druivenstreek

Zwangere vrouwen mogen prioritair gevaccineerd worden

Vanaf 3 mei zullen zwangere vrouwen zich prioritair kunnen laten vaccineren. Het proces zal verlopen via de huisarts, die de betrokkenen zal kunnen aanduiden als risicopatiënten. Hierdoor zullen ze prioritair meegenomen worden samen met de groep comorbiditeiten. Is jouw huisarts niet op de hoogte van jouw zwangerschap? Neem contact op zodat je kan worden aangeduid als risicopatiënt. Het callcenter of vaccinatiecentrum zijn niet in de mogelijkheid dit te doen en aanvaarden ook geen individuele vragen.

Zwangere vrouwen kunnen zichzelf terugvinden op de reguliere lijst met risicopatiënten (via www.myhealthviewer.be), ten vroegste vanaf 3 mei.

Vaccinatie en vakantie

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinaties. Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt. 

Kan je toch niet wachten? plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld.  

Je kan nu al inschatten wanneer je eerste vaccinatiedosis en dus ook je tweede dosis ongeveer gepland staat. Probeer maximaal je reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat je vaccinatie niet in de weg komt van je vakantie, of omgekeerd.  

Meer info omtrent dit onderwerp en het belang van volledige vaccinatie vind je op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie.