Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nieuwsbericht vaccinatie - 16 april

Gepubliceerd op vr 16 april 2021
Nieuwsbericht van de Eerstelijnszone Druivenstreek

QVAX 

Zowel het vaccinatiecentrum Skyhall als Markthal beslisten om aan de slag te gaan met de online reservelijst QVAX. Vanaf heden zal je onze twee centra dus terugvinden in de lijst. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen heeft, kan zich online inschrijven via www.qvax.be/region. De oproepen gaan eerst naar de mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden. We wijzen er dus op dat een aanmelding geen garantie biedt. Enkel indien een genodigde actief afzegt kan zijn plaats ingenomen worden via QVAX. 

Thuisvaccinatie 

De ELZ Druivenstreek is begonnen met de thuisvaccinatie. Vanaf 15 april zullen de inwoners van Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem – die echt niet in het vaccinatiecentrum geraken – thuis gevaccineerd kunnen worden. Voor de inwoners van Overijse, Hoeilaart en Tervuren kan dit vanaf 19 april.  

Wanneer en hoe kan je thuis gevaccineerd worden?  
Dit kan enkel als je door gezondheidsproblemen niet naar het vaccinatiecentrum kan komen. Je huisarts zal beoordelen of jij thuis gevaccineerd moet worden en dat in overleg met jou organiseren. Je huisarts zal je contacteren of contacteer zelf je huisarts.  Je laten vaccineren in het vaccinatiecentrum zal nog altijd de snelste weg zijn om gevaccineerd te worden. Als je kan, ga je dus best in op je uitnodiging om?naar het vaccinatiecentrum te komen.  

Heb je hulp nodig om in het vaccinatiecentrum te geraken? Vermits de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, is het belangrijk om het principe van ‘de kleinst mogelijke bubbel’ te volgen.?Doe daarom bij voorkeur een beroep op degene met wie je je normaal verplaatst (bijvoorbeeld naar de dokter, de apotheker,). Indien je jouw uitnodiging hebt ontvangen en geen beroep kan doen op je gewoonlijke contacten, kan je contact opnemen met de infolijn?om de mogelijkheden in jouw gemeente te bekijken. 

Vaccinatie tijdens vastenperiode? Geen probleem!  

De Moslimexecutieve, het EMB, meldt dat zich laten vaccineren tijdens de vastenperiode geen probleem is, aangezien vaccinatie geen voeding is voor het lichaam. Ook op de website van Agentschap Binnenlands Bestuur vind je meer info over de verschillende levensbeschouwingen en COVID-vaccinaties. 

Meer info: