Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Opletten voor asbest

Gepubliceerd op ma 11 januari 2021
Let op wanneer je dakreinigingswerkzaamheden wil uitvoeren. Dit moet gebeuren door een erkende firma die over de nodige vakbekwaamheid en attesten beschikt om asbesthoudende materialen te verwijderen.

Dit weekend waren er posters zichtbaar over een dakwerkersbedrijf in de wijk Tortelduivenlaan - Bosdallaan die zonder toestemming geplaatst zijn en dus verwijderd worden. Mogelijk is er sprake van oplichterij dus indien je oplichterij of chantage vermoedt, gelieve bij elke verdenking 112 te contacteren.

Wil je je dak reinigen of ontmossen?

Voor je hieraan begint, is het belangrijk na te gaan of je dak asbest bevat, om elke vorm van vervuiling te vermijden. Het ontmossen of reinigen van asbesthoudende materialen is uitdrukkelijk verboden. Als je dak asbest bevat, laat je ofwel het mos zoals het is, ofwel laat je je dak volledig vervangen. Dit moet gebeuren door een erkende firma die over de nodige vakbekwaamheid en attesten beschikt om asbesthoudende materialen te verwijderen.

Hoe kan je asbest herkennen?

  • Asbest werd vroeger veel in woningbouw gebruikt. Als je dak na het verbod in 1998 nog vernieuwd werd, kan het geen asbest meer bevatten.
  • Asbest is met het blote oog niet met 100% zekerheid te herkennen.
  • Als de dakplaten het label AT bevatten, is er zeker asbest aanwezig.
  • Het materiaal wordt meestal gekenmerkt door een licht gewafelde textuur.

Ophaling asbestplaten

Meer info van Interza over asbest: https://www.incovo-interza.be/nl/bestellen-en-aanvragen/ophalingen-aanvragen/ophaling-asbest

Openingsuren en contact

Dienst omgeving

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 40
e-mail
info@kraainem.be