Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nieuwe geluidsschermen

Gepubliceerd op do 18 juni 2020
In samenwerking met het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) zal Kraainem de geluidsschermen uitbreiden tijdens de zomer.

Bijgevoegd vindt u de door het AWV opgestelde locaties voor de geluidsschermen met afstanden en schermhoogtes.

De werkzaamheden starten op 20 juni 2020 in Kraainem en Wezembeek-Oppem over een lengte van 8 km, vertrekkend van één zijde (binnenring) van km 28 (Vogelkwartier) tot aan de mond van de Vierarmentunnel en aan de andere kant (buitenring) van km 28,9 (begraafplaatskwartier) tot aan de Heidenkruidenlaan.

Fasen van de werkzaamheden

  • Van 20 juni tot vrijdag 10 juli: de installatie van de nieuwe muren begint vanaf km 28,5 (waar de bestaande groene muren eindigen - Vogelkwartier) tot de Oscar de Burburelaan en dan voorbij de afrit van de ring richting de Wezembeeklaan, over een totale afstand van 1 km.
  • Vanaf begin augustus zal het AWV achtereenvolgens alle andere muren installeren waarvan de productie was uitgesteld als gevolg van de coronacrisis.

Oude muren

De oude muren van km 28,9 tot km 28,5 (kerkhofbrug) worden volledig vervangen. De oude groene muren langs de Vogelwijk worden waar nodig gerenoveerd (km 29,5 tot 28,5).

Verstoring van het verkeer op de ring tijdens de werken

Mogelijk worden sommige rijstroken en afritten tijdelijk afgesloten op de ring, zie https://wegenenverkeer.be/werken/nieuwe-geluidsschermen-langs-de-brusselse-ring/actuele-hinder.

Openingsuren en contact

Dienst Mobiliteit

adres
Arthur DezangrƩlaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 40
e-mail
info@kraainem.be