naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Kraainem start centraal platform “Kraainem Solidair”

Gepubliceerd op wo 25 maart 2020
Vele burgers zijn door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geïsoleerd van de buitenwereld.

Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Heel veel mensen geven aan dat ze als vrijwilliger willen bijdragen aan de noden, zowel van burgers als van de zorgsector. Teneinde vraag en aanbod op elkaar af te stemmen heeft het gemeentebestuur van Kraainem beslist om een centraal platform “Kraainem Solidair” op te starten.

Even telefoneren met alleenstaanden, boodschappen doen, naar de apotheek gaan, een hond uitlaten, ... Hoe begin je eraan?

Misschien heb je zelf nood aan hulp van iemand die voor jou naar het postkantoor of de bank wil gaan, of heb je nood aan een leuke babbel? Waar kan je terecht?

U wil geholpen worden:

  • U schrijft zich hier in.
  • U belt naar 02/719 20 73 tussen 9:00 en 16:00
  • U mailt naar solidair@kraainem.be

U wil helpen:

U kan ook een kaartje downloaden (zie hieronder) om bij buren in de bus te steken om diensten aan te bieden.

Wees gerust:

  • - We gebruiken jouw gegevens alleen voor deze aanvraag
  • - We geven ze alleen door aan anderen als dat nodig is.
  • - We bewaren ze niet langer dan nodig.

Onze gemeentelijke diensten brengen vrijwilligers in contact met personen die om hulp vragen. Alle vragen worden met de grootste discretie behandeld. In onze privacyverklaring (link) lees je meer over hoe de gemeente omgaat met jouw persoonsgegevens.

Vrijwilligers die zich op het platform inschrijven zullen gratis verzekerd zijn via het gemeentebestuur en het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligers. Uiteraard wordt er gezorgd voor correcte richtlijnen om de hulp veilig te laten verlopen.

Kraainem rekent op solidariteit! Laat je hart spreken in deze crisistijd!

En denk eraan: zorg goed voor jezelf en voor de anderen!