Energiehuis 3Wplus

Inwoners van Kraainem kunnen terecht bij Energiehuis 3Wplus met al hun vragen over duurzaam wonen, renoveren, premies en leningen.

Voor algemene vragen, bijvoorbeeld omtrent premies en leningen, kan je steeds terecht op de website en webchat van Energiehuis 3Wplus, of doorlopend via mail of telefoon.

Wil je graag concreet renovatie- en isolatieadvies aan huis? Dan kan je het hele jaar door een energieaudit aanvragen. Bij zo een audit komt een energiedeskundige bij je thuis langs om te onderzoeken waar en hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken. Dit gebeurt aan de hand van een visuele analyse van de isolatieschil en de technische installaties en ook de beschikbare documentatie (bouwplannen, EPC, ...). Deze screening resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, aangevuld met informatie over de premies en mogelijke leningen. Een energieaudit kost 50 euro; voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren kost dit slechts 25 euro. Je kan een energieaudit aanvragen door te mailen naar benoveren@3wplus.be.

Inwoners krijgen daarnaast de kans om tijdens de herfst en winter een warmtescan van hun woning te laten uitvoeren, dit voor dezelfde prijs als een energieaudit. Daarbij gaat een energiedeskundige met een warmtebeeldcamera na waar er warmte verloren gaat; dit gebeurt het best langs binnen. Na de warmtescan krijg je een rapport met daarbij de sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Verder staan er ook tips en technische adviezen in om het warmteverlies tegen te gaan. Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en winter omdat er dan meer thermisch contrast is tussen de buiten- en binnentemperatuur. Je kan een energieaudit aanvragen door te mailen naar benoveren@3wplus.be.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren (beter renoveren), is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het maken van een kostenraming, het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van de offertes, het aanvragen premies,... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Ben je op zoek naar aannemers? Dan helpt 3Wplus je graag op weg met 'Energiek Wonen', een groepsaanbod van kwalitatieve aannemers voor dakisolatie, zoldervloerisolatie, muurisolatie, isolerende ramen en beglazing, zonnepanelen en warmtepompen. Meer info over dit aanbod en hoe je je kan inschrijven vind je hier terug.

Naast informatie over premies, energieadvies en renovatiebegeleiding kan je bij 3Wplus ook terecht voor hulp rond leningen. Zo kunnen ze je onder meer helpen bij het aanvragen van de Vlaamse renteloze energielening indien je hiervoor in aanmerking komt. 3Wplus zorgt dan voor jouw aanvraag en het beheer van jouw dossier. Meer info kan je terugvinden op de website