Autodelen in Kraainem

Autodelen betekent dat verschillende mensen eenzelfde wagen gebruiken maar op verschillende momenten.

Je kan als particulier één of meerdere auto’s delen met je buren waarbij platformen als Cozywheels, Dégage en Getaround (een deel van) de administratie op zich nemen, of je kan gebruik maken van deelwagens van een autodeelaanbieder. Die aanbieder zorgt dan voor alle administratie, herstellingen, enzovoort. Je start je rit met de wagen en brengt hem na afloop terug naar dezelfde parkeerplaats. De afrekening volgt automatisch achteraf.

Elektrische deelwagens in Kraainem

Binnenkort zullen er twee elektrische deelwagens van autodeelaanbieder Partago beschikbaar zijn in Kraainem. Meer hierover later!

De voordelen van autodelen

  • Duurzaam: autodelen vermindert de impact op het milieu, aangezien elke deelwagen tot 10 personenwagens kan vervangen.
  • Gemakkelijk: De kopzorgen over je auto zijn verleden tijd. Administratie en onderhoud moet je je niets van aantrekken.
  • Voordelig: Je betaalt enkel wanneer je de auto gebruikt. Wil je weten hoeveel je kan besparen door een deelwagen te gebruiken of door je eigen wagen te delen? Bereken het dan eenvoudig op savewithcarsharing.be.

Meer info

Op www.autodelen.net vind je het overzicht van alle autodeelaanbieders, de verschillende voordelen en een kaartje met het aanbod in jouw buurt. Je vindt er ook de data en links naar digitale infosessies.

Met steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Openingsuren en contact

Team mobiliteit

adres
Arthur Dezangrélaan 17
1950 Kraainem
tel.
02 719 20 60
e-mail
mobiliteit@kraainem.be