Digitale infosessie: omgevingsvergunning Brussels Airport

Deze activiteit is niet actueel.
Op 14 december 2023 wordt een publiek informatiemoment georganiseerd, waarbij experten uitleg geven en vragen beantwoorden over de hernieuwing van de omgevingsvergunning van Brussels Airport en het milieueffectendossier (MER).

Wanneer

  • do 14 december 2023
     
     Van 18.00 uur tot 20.30 uur

Waar

naam
Online
adres
1950 Kraainem

Info

In juli 2024 vervalt de exploitatievergunning van Brussels Airport Company (BAC) voor de uitbating van de nationale luchthaven Zaventem.

De Vlaamse overheid verklaarde op 30 november 2023 het dossier van de hernieuwing omgevingsvergunning van Brussels Airport volledig en ontvankelijk.

Het openbaar onderzoek voor de hernieuwing exploitatievergunning loopt van 10 december 2023 tot en met 8 januari 2024. Gedurende deze periode kunnen er standpunten, opmerkingen of bezwaren over de vergunningsaanvraag of het nog niet goedgekeurd project-MER worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Machelen, Kortenberg, Steenokkerzeel of Zaventem.

De hernieuwing van de exploitatievergunning heeft een aanzienlijke rechtstreekse impact op volksgezondheid, natuur, klimaat en de leefomgeving van de inwoners van Kraainem en de andere gemeente rondom de luchthaven.

De belangrijke knelpunten en aandachtpunten waarop kan worden gereageerd zijn:

  • Voer een verbod op nachtvluchten in.
  • Plafonneer het totale aantal vliegbewegingen.
  • Voer een lage-emissiezone in de lucht in, zodat enkel nog geluidsarme en op termijn CO2-arme vliegtuigen kunnen landen op de luchthaven.
  • Voer geluidsnormen en frequentienormen in, voor minder geluidshinder op de grond. 

Schrijf je in voor de digitale infosessie op 14 december om 18 uur via www.events.be/mer-brussels-airport-2023/registratie

Alle activiteiten

Organisatie